Muzica militară  |  Cercul militar Brăila
Prezentare | 2015 | 2016
FESTIVALUL INTERNAŢIONAL AL MUZICILOR MILITARE, EDIŢIA A XII-A

           Aflat anul acesta la cea de-a XII-a ediţie, Festivalul Internaţional al Muzicilor Militare îşi propune să ofere brăilenilor eleganţa, ritmul şi sensibilitatea muzicii de fanfară. Uniţi de acest nobil ţel, în perioada 19-21 iunie, vor concerta la Brăila: Muzica Principală a Trupelor de Marină din Franţa, Muzica Militară a Forţelor Aeriene din Grecia, Five Star Brass din SUA, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica Militară a Forţelor Navale, Muzica Militară a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Muzica Militară a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Muzica Militară a garnizoanei Sibiu, Muzica Militară a garnizoanei Brăila cărora li se va alătura Drill Team-ul Batalionului 285 Artilerie „Vlaicu Vodă”.
           Vineri, 19 iunie, începând cu ora 19.30, la Esplanada Dunării, va avea loc concertul festiv susţinut de Muzica Militară a Forţelor Aeriene din Grecia, Five Star Brass din SUA şi Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.
          Sâmbătă, 20 iunie, de la 18.30, pe Calea Călăraşilor, va putea fi văzută parada Muzicilor Militare participante la eveniment, şi în continuare, la Esplanada Dunării, va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare şi show-urile formaţiilor.
           Duminică, ultima zi a Festivalului, oferă publicului aflat la Brăila concerte de promenadă, de la ora 11.30, susţinute în frumoasele locaţii ale urbei din: Piaţa Independenţei, Parcul Monument, Parcul Caporal Muşat, Grădina Publică, Parcul de pe Calea Galaţi, Piaţa Traian, Parcul Lidl din cartierul Vidin şi Promenada Mall – Carrefour. Manifestările vor continua de la ora 18.30 cu parada Muzicilor Militare pe Calea Călăraşilor şi show-urile formaţiilor participante la Esplanada Dunării. În aceeaşi locaţie, de la ora 21.45 va avea loc festivitatea de închidere a celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare şi focul de artificii.

———————————————————————————————————————————————————
CONCERT DE ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FEMEII

           În data de 6 martie 2015, în incinta sălii Casei Tineretului din municipiul Brăila, a avut loc un concert extraordinar susţinut de Muzica Militară a garnizoanei Brăila împreună cu invitaţii şi colaboratorii acesteia. Spectacolul muzical-coregrafic a fost susţinut cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Femeii.
          Organizat de Consiliul Judeţean, Primăria Brăila, Garnizoana Brăila, Cercul Militar Brăila şi Asociaţia culturală „Voces Concordiae”, evenimentul a stârnit interesul publicului brăilean, dovadă fiind sala umplută până la refuz. În prezentarea doamnei profesoare Marilena Niculescu, momentele de o deosebită sensibilitate alternate cu explozia de energie a dansatorilor şi virtuozitatea instrumentiştilor au smuls publicului ropote de aplauze.
          Muzica Militară a garnizoanei Brăila a deschis spectacolul cu o suită de piese instrumentale, prefaţând celebrele arii interpretate impecabil de invitaţii speciali soprana Cerasela Popa şi baritonul sergent-major Laurenţiu Mocănescu. Clubul de dans sportiv „Valentina Dance” alături de grupul vocal „Steluţe Dunărene” au dat evenimentului dinamism şi culoare.
          Implicată activ în viaţa culturală a urbei, Muzica Militară a garnizoanei Brăila, sub bagheta domnului colonel Petrea Gogu, a devenit un simbol prezent la majoritatea activităţilor importante ce au loc în oraşul de pe malul Dunării. Recunoaşterea valorii instrumentiştilor militari brăileni este dată de publicul participant în număr foarte mare la toate evenimentele la care aceştia sunt prezenţi. Ca o încununare a eforturilor sale, Muzica Militară ne invită şi anul acesta la o nouă ediţie a Festivalului Internaţional al Muzicilor Militare.

 [Galerie foto]

Muzica militară  |  Cercul militar Brăila
Prezentare | 2015 | 2016