2015 | 2016 | 2017 | 2018

MANIFESTĂRI CU OCAZIA ZILEI VETERANILOR DE RĂZBOI

          Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte anual la 29 aprilie, în semn de recunoaștere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrității teritoriale și a intereselor României.
          În perioada 24 - 27 aprilie, militarii garnizoanei Brăila au organizat o serie de activităţi dedicate acestui eveniment, ce au constat în vizite la veteranii de război, îngrijirea mormintelor de război precum şi susţinerea de simpozioane cu această ocazie.
          Vineri, 28 aprilie, în incinta Cimitirului „Sfântul Constantin”, comandantul garnizoanei Brăila, general de brigadă Gheorghe Soare, a participat la ceremonialul dedicat sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război. Au fost prezenţi la activitate reprezentanţii autorităţilor publice locale, membrii Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război filiala „Gl. Gheorghe Avramescu” Brăila, Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, filiala „Mihai Viteazul” Brăila, Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila, elevi ai şcolilor brăilene, militari şi simpli cetăţeni.
          După oficierea serviciului religios, au luat cuvântul generalul de brigadă Gheorghe Soare, subprefectul Marius Ţiripa şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război filiala „Gl. Gheorghe Avramescu” Brăila, general de brigadă în retragere Sandu Temistocle. În încheierea activităţii, oficialităţile, militarii, copiii şi invitaţii prezenţi au depus flori la mormintele eroilor căzuţi pentru libertatea şi suveranitatea Ronâniei.

[Galerie foto]     

ZIUA FORȚELOR TERESTRE SĂRBĂTORITĂ LA BRĂILA

          Duminică, 23 aprilie, în Piața Independenței din municipiul Brăila, a avut loc ceremonialul militar și religios dedicat sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, al căror patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință. La activitate au luat parte comandantul garnizoanei Brăila, general de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Flotilei Fluviale ”Mihail Kogălniceanu”, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, comandanții unităților militare din garnizoană, militari și simpli cetățeni.
          În prezența oficialităților locale: prefectul județului Brăila, Mădălina Cochino, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac și a viceprimarilor Doinița Ciocan și Jantea Crican Alexandru, ceremonialul a debutat cu oficierea serviciului religios, urmat de citirea mesajului ministrului apărării naționale cu acest prilej.
          Un alt moment important în cadrul manifestărilor a constat în decernarea diplomelor și cupelor câștigătorilor competițiilor sportive desfășurate cu ocazia Zilei Forțelor Terestre, la care au participat toate unitățile militare din garnizoană.
          După defilarea gărzii de onoare, publicul brăilean a avut parte de un scurt spectacol muzical și coregrafic oferit de Muzica Militară a garnizoanei Brăila și formațiile de dansuri, colaboratoare ale Cercului Militar.
          Activitatea s-a încheiat cu cinstirea memoriei înaintașilor din Forțele Terestre Române, prin depunerea de jerbe de flori, la monumentul sublocotenentului erou Ecaterina Teodoroiu.

[Galerie foto]     


LA 1 APRILIE 2017 BATALIONUL 136 GENIU „APULUM” SĂRBĂTOREȘTE 80 DE ANI DE EXISTENȚĂ

          La 1 aprilie 1937, Batalionul 2 ”Poduri Râuri” aparţinând Regimentului de Pontonieri Brăila a fost dislocat în garnizoana Alba Iulia și şi-a desfăşurat întreaga activitate ca unitate corp aparte, deşi în mod practic nu a încetat să facă parte din Regimentul de Pontonieri Brăila.
          Începând cu 28 august 1945, Batalionului 2 ”Poduri Râuri” Alba Iulia i s-a schimbat denumirea în Batalionul 2 ”Pontonieri Râuri” iar la 1 iulie 1949, în baza Deciziei Marelui Stat Major nr. 46408, ca urmare a înfiinţării unei noi unităţi de pontonieri fluvii, a devenit Batalionul 3 ”Pontonieri Râuri”.
          În vara anului 1950, Batalionul 3 ”Pontonieri Râuri” a fost transformat în Regimentul 3 ”Pontonieri” iar acestuia, la 1 iulie 1952, i s-a atribuit denumirea de Regimentul 270 ”Pontonieri” Alba-Iulia.
          Începând cu 1 iunie 1953, conform Ordinului Marelui Stat Major nr. 005310, Regimentul 270 ”Pontonieri” Alba-Iulia a fost trecut din subordinea Comandamentului Trupelor de Geniu în subordinea Regiunii a III-a Militară Cluj iar la 1 mai 1958 a fost desfiinţat, resursele umane şi materiale ale acestuia fiind transferate altor unităţi de geniu.
          Începând cu 1 iulie 1961, s-a reînfiinţat în garnizoana Alba Iulia o unitate de pontonieri în subordinea Armatei a 3-a Cluj, sub denumirea de Batalionul 136 ”Pontonieri”, cu efective şi mijloace de trecere provenite din unităţile de geniu la care acestea fuseseră trasferate anterior. Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la 1 decembrie 1991, Batalionului 136 ”Pontonieri” i s-a atribuit denumirea onorifică de „Căpitan Anton Berindei”.
          În contextul procesului de restructurare şi modernizare a Armatei, în anul 1998 Batalionul 136 ”Pontonieri” a fost transformat în Centrul 136 ”Instrucţie Mobilizare” (Pontonieri) în compunerea Corpului 4 Armată Teritorial „Mareşal Constantin Prezan”.
          În anul 2002, Centrul 136 ”Instrucţie Mobilizare” (Pontonieri) a fost reorganizat sub denumirea de Batalionul 136 ”Treceri”, în subordinea Brigăzii 4 Geniu Teritorială Deva iar începând cu 1 iunie 2007 este resubordonat Corpului 4 Armată Teritorial „Mareşal Constantin Prezan”. Începând cu data de 27 aprilie 2009, Batalionului 136 ”Treceri” i s-a acordat denumirea onorifică „Apulum” .
          Începând cu 1 iulie 2009, Batalionul 136 Geniu „Apulum” a fost reorganizat ca unitate subordonată nemijlocit Diviziei 4 Infanterie ”Gemina” Cluj Napoca, iar din 1 iunie 2010 batalionul se află în subordinea Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” din Brăila.

[Galerie foto]     

,,ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA BATALIONUL 52 GENIU ,,TISA”

          La 1 aprilie 2017 se împlinesc 95 ani de la înfiinţarea Batalionului 52 Geniu ,,TISA”, în urma preluării tradiţiilor Regimentului 6 Pionieri.
          În acest sens, Batalionul 52 Geniu ,,TISA” vă invită să participaţi la ZIUA PORŢILOR DESCHISE, activitate organizată vineri 24 martie 2017 între orele 11.00 şi 13.00, în cazarma de pe strada Vulturului, numărul 30. La eveniment va avea loc prezentarea de tehnică, armament şi materiale din dotarea batalionului.

CARIERA MILITARĂ – OPŢIUNEA TINERILOR BRĂILENI

          Jumătatea lunii martie îi găseşte pe tinerii brăileni, dornici să urmeze cariera militară, în plin proces de întocmire a dosarului de candidat. Având în vedere varietatea de arme/servicii şi specialităţi militare precum: geniu, artilerie, cercetare, marină, etc. existente în unităţile militare din garnizoana Brăila precum şi posibilitatea evoluţiei ulterioare în carieră, interesul pentru instituţia militară este justificat.
          Dacă doreşti începerea procesului de recrutare sau informaţii detaliate despre cariera militară, te poţi adresa personalului recrutor, direct la sediul biroului informare-recrutare.
          Biroul informare-recrutare este sursa cea mai autorizată de informaţii despre cariera militară, despre criteriile şi standardele pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a deveni militar în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. BIROUL INFORMARE RECRUTARE BRĂILA STR. ÎMPĂRATUL TRAIAN, Nr. 8, BRĂILA, Jud. BRĂILA
          Cetăţenii români pot urma cariera militară în calitate de ofiţer, maistru militar, subofiţer sau soldat/gradat profesionist în activitate, în urma absolvirii unei instituţii de învăţământ superior sau postliceal militar, a unui curs de formare profesională ori program de instruire a soldaţilor/gradaţilor profesionişti.
          Absolvenţii de gimnaziu pot opta pentru a deveni elevi la colegiile naţionale militare. După finalizarea studiilor, datorită cunoştinţelor şi deprinderilor dobândite, absolvenţii colegiilor naţionale militare vor fi admişi în instituţiile de învăţământ superior militar (academii militare) sau vor continua pregătirea în învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari. Formarea ofiţerilor şi a subofiţerilor în activitate se poate realiza pe două filiere complementare: filiera directă şi filiera indirectă.
          În garnizoana Brăila există posibilitatea încadrării funcţiilor de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari precum şi soldaţi/gradaţi profesionişti pe diferite specialităţi militare.
          Toate detaliile legate de formarea ofiţerilor, maiştrilor militari, subofiţerilor, gradaţilor şi soldaţilor profesionişti pot fi obţinute de la Biroul informare-recrutare.

[Galerie foto]     

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII

          Marți, 07 martie 2017, la sediul comandamentului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Femeii, Muzica Militară a garnizoanei Brăila în colaborare cu Cercul Militar Brăila au organizat spectacolul “Cadouri muzicale” pentru toate doamnele și domnișoarele din unitățile militare brăilene.
         În debutul spectacolului, comandantul garnizoanei Brăila, general de brigadă Gheorghe Soare, a transmis în numele militarilor brăileni, urările de sănătate, fericire și realizări atât pe plan profesional cât și pe plan personal, tuturor participantelor la eveniment.
        Ne alăturăm gândurilor bune și le urăm tuturor femeilor, de ziua lor, un sincer La mulți ani!

[Galerie foto]     


BATALIONUL 136 GENIU "APULUM" PREZENT LA OMAGIEREA MARTIRIULUI LUI HOREA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN

           Conducătorii Răscoalei țărănești de la 1784, Horea, Cloșca și Crișan au fost comemorați astăzi la Alba Iulia, la împlinirea a 232 de ani de la martiriul lor. La eveniment au fost prezente cadre militare din comandamentul batalionului, activitățile desfășurându-se la Obeliscul ce poartă numele celor trei eroi ai neamului și la locul unde s-a desfășurat martiriul acestor eroi pe Dealul Furcilor.
          Militarii și întreaga asistență au intonat Imnul Național și au fost depuse coroane de flori la monumentul dedicat eroilor.
          De asemenea, pe Dealul Furcilor au fost depuse coroane de flori și s-a oficiat un ceremonial religios, comemorând astfel frângerea cu roata a conducătorilor Răscoalei.

[Galerie foto]     

SCHIMBAREA COMENZII LA BATALIOANELE BRIGĂZII 10 GENIU „DUNĂREA DE JOS”

           Sâmbătă, 25 februarie, Batalionul 72 Geniu „General Constantin Savu” din Brăila, unitate reprezentativă a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a aniversat 151 de ani de la înfiinţare.
          În cadrul manifestărior prilejuite de acest eveniment, pe data de 24 februarie, la sediul batalionului, din Brăila, a avut loc un ceremonial militar-religios şi depuneri de coroane la monumentele eroilor pontonieri din incinta unităţii. Totodată cu această ocazie au avut loc prezentarea noului comandant al unităţii, locotenent-colonel Gheorghe Adrian, şi festivitatea de predare-primire a comenzii unităţii. La aceste activităti au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” general de brigadă Gheorghe Soare, oficialităţi ai instituţiilor de garnizoana Brăila, şi rezervişti ai armei geniu. [Galerie foto]

          În data de 27.02.2017, la sediul Batalionului 3 Geniu, a avut loc ceremonialul militar cu ocazia predării-primirii comenzii şi drapelului de luptă al unității între dl.col.Gruia NECOARĂ şi dl.lt.col Adrian CHIROIU. La festivitate au participat reprezentanții eșalonului superior, comandantul Brigăzii 10 Geniu-dl.gl.bg.dr. Gheorghe SOARE, locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie-dl.gl.bg. Adrian SOCI, comandanții unităților militare din garnizoana Buzău, cadre militare de geniu active şi în rezervă.Comandantul Bg.10 Geniu i-a mulțumit fostului comandant pentru activitatea sa, şi i-a transmis succes d-lui lt.col.Chiroiu în noua funcție.
          Cu această ocazie au fost menționate numeroasele activități la care Batalionul 3 Geniu a participat, evidențiindu-se importanța acestuia în structura actuală şi viitoare a Forțelor Terestre.SEMPER USQUAM!   [Galerie foto]

          În luna ianuarie 2017, la sediul Batalionului 136 Geniu ”Apulum” din Alba Iulia, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unității. Locotenent-colonelul Vlăsceanu Antonel, șef de stat major al batalionului, a predat comanda și Drapelul de Luptă locotenent-colonelului Rusu Mihai Ilie.
          La activitate a participat, din partea eșalonului superior, șeful de stat major al Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, colonelul Călin Sorin. [Galerie foto]

ZIUA CONSILIULUI INTERNAȚIONAL AL SPORTULUI MILITAR

           Vineri,17 februarie, în Parcul Monument din municipiul Brăila, au avut loc activități ocazionate de aniversarea Zilei Consiliului Internațional al Sportului Militar. În cadrul acestor manifestări, s-au desfășurat, începând cu ora 14.00, activități sportive la care au participat peste 80 de militari ai unităților din garnizoană.
          Organizat pentru prima oară în anul 2006 de către Consiliul Internațional al Sportului Militar, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism, evenimentul îşi propune să promoveze, anual, practicarea sportului în armatele lumii şi, prin anvergura mondială a acțiunii, să contribuie la menținerea păcii. Scopul acestei manifestări sportive este şi de a transmite motto-ul Consiliului Internațional al Sportului Militar, ”Prietenie prin sport”, printre militarii din cele 133 țări membre ale Consiliului, care participă simultan la alergări pe distanțe scurte sau lungi, mers pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice, de grade, funcții, vârstă sau sex.
          Militarii Batalionului 3 Geniu ,,General Constantin Poenaru" au răspuns cu bucurie invitației comandantului garnizoanei Buzău de participare la crosul ,,Day Run", astăzi 17.02.2017 la stadionul de atletism din oraș. Ziua Consiliului Internațional al sportului Militar a fost ocazia perfectă pentru toți de a confirma mottoul acestei organizații - ,,Prietenie prin sport". Locul al 3 lea a revenit dlui Constantin Laurențiu, din cadrul B 3 Ge.!Felicitări participanților!SEMPER USQUAM!

[Galerie foto]     


CAMPIONATUL MILITAR DE SCHI

           În perioada 24 ianuarie – 02 februarie, în zona Piatra Fântânele din apropierea pasului Tihuţa, lotul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, constituit din 16 militari, sub conducerea sublocotenentului Marincaş Vlad de la Batalionul 136 Geniu „Apulum”, a participat la Campionatul militar de schi, etapa pe forţele terestre, ediţia 2017.
          Precedată de efectuarea unei pregătiri centralizate a lotului participant, competiţia propriu-zisă a avut loc în zilele de 31 ianuarie, 01 şi 02 februarie, încheindu-se cu festivitatea de premiere.
          În cadrul probei de biatlon, la tragerile executate cu armamentul individual, s-a remarcat caporalul Adrian Miclea, din Batalionul 52 Geniu „Tisa”, care a lovit ţinta de 10 ori cu cele 10 cartuşe alocate pentru această probă.
          Chiar dacă la finalul competiţiei lotul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” nu s-a clasat pe podium, noi îi felicităm pe participanţi şi le urăm succes în competiţiile ce vor urma.

[Galerie foto]     

ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

           Marți, 24 ianuarie 2017, în municipiul Brăila, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, au avut loc manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române, la care au participat alături de oficialități ale administrației publice locale, militari din garnizoană și numeroși cetățeni.
           După întâmpinarea prefectului județului Brăila, Mădălina Cochino și a comandantului garnizoanei Brăila, general de brigadă Gheorghe Soare, unsobor de preoți au oficiat serviciul religios. Activitatea a continuat cu un scurt spectacol de muzică și dansuri populare pe acordurile Muzicii Militare a garnizoanei Brăila.
           La statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost depuse coroane de flori și întreaga asistență a primit onorul gărzii constituite din militarii unităților brăilene.
          Ca în fiecare an, ceremonialul militar și religios dedicat sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române s-a încheiat cu Hora Unirii, o horă în care s-au prins oficiali, simpli cetățeni, militari și civili, toți purtând în inimi același sentiment patriotic ce a marcat întreaga noastră istorie.

[Galerie foto]     

ANALIZA ORDINII ŞI DISCIPLINEI ÎN GARNIZOANA BRĂILA ÎN ANUL 2016

           Joi, 12 ianuarie, începând cu ora 14.00, la Cercul Militar Brăila, a avut loc Analiza ordinii şi disciplinei pe garnizoană, în anul de instrucţie 2016. În prezenţa reprezentanţilor instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, a comandanţilor unităţilor militare din garnizoana Brăila, locţiitorul comandantului garnizoanei, colonel Vasile Ionescu, a condus activitatea prevăzută a se desfăşura la începutul fiecărui an calendaristic.
           Principalele probleme de pe ordinea de zi au fost: modul în care ordinea şi disciplina militară în garnizoană au fost respectate în anul de instrucţie 2016, activităţile importante din garnizoana Brăila ce vor avea loc în anul 2017 şi modul de cooperare între instituţiile din municipiul Brăila.

[Galerie foto]       

DESCHIDEREA ANULUI DE INSTRUCŢIE LA BRIGADA 10 GENIU „DUNĂREA DE JOS”

           Luni, 09 ianuarie, în cazarma comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a avut loc ceremonialul militar de deschidere a noului an de instrucţie. La această activitate au participat efectivele comandamentului marii unităţi şi subunităţilor de brigadă.
          Generalul de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, a precizat în deschiderea anului de instrucţie principalele activităţi la care au luat parte militarii genişti, performanţele obţinute în anul 2016 dar şi obiectivele stabilite pentru anul 2017.

[Galerie foto]       

UN NOU AN DE INSTRUCŢIE ÎN GARNIZOANA SATU MARE

           Pe o vreme geroasă Batalionul 52 Geniu “TISA” a desfăşurat în data de 9 ianuarie Ceremonialul de deschidere a noului an de instrucţie. La ceremonie a participat, din partea Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” domnul locotenent-colonel Chiroiu Adrian care a prezentat de asemenea mesajul comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.
           Noul an de instrucţie este privit cu speranţă de militarii Batalionului 52 Geniu “TISA”, şi reprezintă o importantă bornă în tradiţiile batalionului: în anul 2017 se împlinesc 95 de ani de la înfiinţare şi 15 ani de participare la Iniţiativa Regională “TISA”. Desfăşurarea ceremonialului de deschidere a anului de instrucţie a reprezentat un bun prilej de a rememora realizările majore ale batalionului în anul 2016, realizări din care amintim doar organizarea şi desfăşurarea exerciţiului multinaţional BLONDE AVALANCHE 16 la Satu Mare în luna septembrie, precum şi participarea la numeroase exerciţii multinaţionale din care amintim RESOLUTE CASTLE 16, SCORPION FURY 16, SABER GUARDIAN 16.

[Galerie foto]       

FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI DE INSTRUCŢIE 2017 LA BATALIONUL 136 GENIU „APULUM”

           Azi 09.01.2017, la Batalionul 136 Geniu ”Apulum”a avut loc festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2017 cu participarea întregului personal al unităţii. Activitatea a fost condusă de lt.col. Vlăsceanu Antonel.
           Începerea unei noi perioade de instruire marchează un prilej de autoevaluare şi de evidenţiere a rezultatelor obţinute în cadrul procesului de instrucţie din anul anterior dar şi transmiterea obiectivelor, misiunilor şi priorităţilor de instruire pentru anul în curs.
           A fost prezentat bilanţul principalelor activităţi din anul 2016, la care au participat geniştii albaiulieni: exerciţiul româno-american „Resolute Castle 16”, din perioada mai-septembrie; exerciţiul multinaţional „IEL MILU 16” din lunile aprilie şi noiembrie organizate în Zagreb, Croaţia şi municipiul Brăila; exerciţiul ”MOBEX AB-16” din luna octombrie precum şi desfăşurarea instrucţiei prin practicare din Complexul de poligoane ”Perii Dăii” din judeţul Sibiu.
           De asemenea, lt.col. Fara Cătălin a enumerat priorităţile de instruire pentru anul 2017 ce constau în continuarea procesului de modernizare a Batalionului 136 Geniu „Apulum”; pregătirea personalului pentru a participa alături de structurile nominalizate din cadrul Brigăzii 10 Geniu la misiuni sub comandă NATO, UE, ONU, de tip „coaliţie” şi menţinerea nivelului de operativitate modulului IELMILU; sprijinirea autorităţilor publice locale în caz de urgenţe civile; participarea cu personal şi tehnică la exerciţiile ”RESOLUTE CASTLE 17”, ”SABER GUARDIAN 17”, ”IEL MILU 17”.

[Galerie foto]       

ÎNCEPEREA NOULUI AN DE INSTRUCŢIE LA BATALIONUL 72 GENIU „GENERAL CONSTANTIN SAVU” ŞI BATALIONUL 110 SPRIJIN LOGISTIC „MAREŞAL CONSTANTIN PREZAN”

           În data de 09 ianuarie a.c., la sediul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”, s-a desfăşurat festivitatea de începere a anului de instrucţie, activitate la care a fost prezent comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.
          La această activitate au participat militarii Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” comandaţi de locotenent-colonel Sorin-Dan Gafencu şi militarii Batalionului 110 Sprijin Logistic „Mareşal Constantin Prezan”, având la comandă pe colonelul Marian Grigore.
          În cuvântul de deschidere, comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” a mulţumit militarilor pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile primite în anul 2016, manifestându-şi în acelaşi timp încrederea şi optimismul cu privire la modul de acţiune al acestora în anul 2017.

[Galerie foto]       

DESCHIDEREA ANULUI DE INSTRUCȚIE LA BUZĂU

           Luni, 9 ianuarie 2017, într-un decor hibernal, la sediul Batalionului 3 Geniu „General Constantin Poenaru" Buzău a avut loc festivitatea începerii anului de instrucţie 2017.
           Locțiitorul comandantului Brigăzii 10 Geniu, dl. col. Vasile IONESCU, a transmis personalului unității obiectivele importante pentru anul 2017 şi a făcut un scurt bilanţ al anului tocmai încheiat.Batalionul 3 Geniu a depus eforturi deosebite pentru îndeplinirea sarcinilor încredințate, remarcându-se prin profesionalism şi dăruire. Mult succes în noul an de instrucție! SEMPER USQUAM!

[Galerie foto]       

DESCHIDEREA ANULUI DE INSTRUCŢIE LA BATALIONUL NAVE TRECERI FLUVIALE

           Luni, 09 ianuarie, la sediul Batalionului Nave Treceri Fluviale s-a desfăşurat festivitatea de deschidere a anului de instrucţie 2017, activitate la care a participat, din partea eşalonului superior general de brigadă Gheorghe SOARE, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”.
           După trecerea în revistă a formaţiei, comandantul brigăzii a susţinut o alocuţiune prin care a realizat un scurt bilanţ al anului abia încheiat, din perspectiva realizărilor Batalionului Nave Treceri Fluviale. Domnia sa a evidenţiat faptul că fiecare militar din acest batalion şi-a adus aportul puţin câte puţin la îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse pentru anul 2016, rezultatele fiind remarcate şi de eşaloanele superioare. Acest fapt, a condus la clădirea unei imagini pozitive pentru Batalionului Nave Treceri Fluviale în rândul structurilor Statului Major al Forţelor Terestre. De asemenea, comandantul brigăzii a dorit să precizeze că dacă anul 2016, a fost un an marcat de participări la exerciţii naţionale, şi exerciţii internaţionale desfăşurate pe teritoriul naţional, amintind aici participarea cu forţe şi mijloace la exerciţiile multinaţionale „REZOLUTE CASTLE 16”, „IEL-MILU16” şi cu personal de stat major la exerciţiile „SCORPION FURY16” şi „BLONDE AVALANCHE 16”, anul 2017 va fi de asemenea un an marcat de instruirea în cadrul unor exerciţii de mare anvergură şi a subliniat importanţa exerciţiului multinaţional „SABER GUARDIAN 17”.
           Concluzia trasă de comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunării de Jos” a fost că în anul 2016, Batalionul Nave Treceri Fluviale şi-a îndeplinit toate obiectivele propuse, nivelul de pregătire al personalului batalionului s-a îmbunătăţit şi s-a creat cadrul necesar începerii unui nou an de instrucţie, an în care se trece de la cunoaşterea şi însuşirea unor proceduri, la perfecţionarea acestora.
           În finalul activităţii, generalul de brigadă Gheorgeh SOARE a precizat că anul 2017 va fi o nouă provocare pentru toţi cei care încadrează structurile batalionului şi a subliniat Obiectivul fundamental al instrucţiei Batalionului Nave Treceri Fluviale pentru acest an, dar şi priorităţile acestei structuri ca parte componentă a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

[Galerie foto]       

SĂRBĂTOAREA BOTEZULUI DOMNULUI ÎN GARNIZOANA BRĂILA

           Vineri, 6 ianuarie 2017, în prezenţa comandantului garnizoanei Brăila, general de brigadă Gheorghe Soare, comandantului Flotolei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, a prefectului judeţului Brăila, Mădălina Cochino, preşedintelui consiliului judeţean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac, a primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, un sobor de preoţi a oficiat la Catedrala „Naşterea Domnului” din Brăila, slujba specială de Bobotează. La liturghie au participat pe lângă numeroşi cetăţeni ai urbei şi militari din cadrul garnizoanei.

[Galerie foto]       

2015 | 2016 | 2017 | 2018