2014 | 2015 | 2016 | 2017

TRIMONTIUM 2014

            În perioada 10-14 noiembrie 2014, militari din Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, alături de cei din Georgia, Croaţia şi Bulgaria, participă la exerciţiul multinaţional de instruire „TRIMONTIUM 2014”, care se desfăşoară la Plovdiv în Bulgaria.
           
Exerciţiul reuneşte specialişti de geniu din armatele ţărilor mai sus menţionate şi oferă oportunitatea instruirii în comun şi perfecţionării lucrului de stat major în cadrul a ceea ce este deja cunoscut ca fiind Unitatea multinaţională logistică integrată cu specific de geniu pentru infrastructură de logistică /Capabilitatea militară de geniu de infrastructură (IEL MILU/IMEC - Infrastructure Engineering for Logistics Multinational Integrated Logistic Unit/ Infrastructure Military Engineering Capability).
           
La festivitatea de deschidere, care a avut loc luni 10 noiembrie în cazarma Batalionului 91 Sprijin Geniu, reprezentantul Statului Major al Fortelor Terestre bulgare, Colonelul Ivan SYAROV, a transmis un cordial salut de bun venit şi succes tuturor participantilor, exprimându-şi convingerea că antrenamentul comun pe parcursul acestei săptămâni va contribui la perfecţionarea procedurilor de stat major şi închegarea colectivelor nominalizate de ţările semnatare ale iniţiativei.
           
Concomitent cu rezolvarea situaţiilor tactice şi lucrul de stat major conform procedurilor cunoscute şi însuşite pe timpul exerciţiilor anterioare, toţi militarii participanţi vor parcurge un program de instruire practică cu echipamentele de geniu ale ţării gazdă.
            Geniștii bulgari s-au dovedit nu doar adevarați profesioniști ci şi gazde ospitaliere, asigurând toate mijloacele şi resursele necesare desfăşurării exerciţiului în condiţii optime.

 [Galerie foto]

————————————————————————————————————————————

TRANSFĂGĂRĂŞAN 40

            Joi 28 august 2014, începând cu ora 11.00, pe platoul Bâlea Lac, se va desfăşura ceremonia prilejuită de aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea celui mai frumos şi spectaculos drum transmontan din România, Transfăgărăşanul.
           Ceremonia militară este organizată de Batalionul 136 Geniu „Apulum” în cooperare cu  Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos” şi Centrul de instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”, la iniţiativa Asociaţiei naţionale a cadrelor militare în rezervă şi în retragere filiala judeţeană „Gemina” Alba.
           Este o mândrie pentru noi, urmaşii veteranilor constructori genişti, să le prezentăm onorul şi să ne exprimăm recunoştinţa pentru moştenirea lăsată României, cei 91,600 km de drum dăltuiţi în piatra Munţilor Făgăraş în perioada martie 1970 - septembrie 1974.

————————————————————————————————————————————

SACRIFICIUL IMPUNE RESPECT!

        Începând de astăzi, 22 august 2014, primii 14 donatori, cadre militare, gradaţi voluntari şi personal civil din cadrul structurilor militare din garnizoana Brăila se alătură campaniei de donare de sânge, „Sacrificiul impune respect!” derulată la nivel naţional de Ministerul Apărării Naţionale.
        Prin această campanie, care se va desfăşura până la sfârşitul anului 2014, militarii Armatei României doresc să conştientizeze publicul asupra nevoii de respect şi preţuire care se cuvin veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la acţiuni militare, precum şi să promoveze voluntariatul şi creşterea coeziunii sociale în jurul unor proiecte care vizează valori fundamentale ale statului.
        În coordonare cu Centrul de transfuzie sanguină Brăila, ţinând cont de capacitatea de recoltare, militarii care şi-au exprimat dorinţa de a veni în sprijinul concetăţenilor au fost planificaţi pentru perioada imediat următoare şi de perspectivă până la finalul anului.
        Campania „Sacrificiul impune respect!”se va desfăşura cu participarea voluntară a donatorilor din structurile subordonate Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de jos”, dislocate în garnizoanele Brăila, Alba Iulia şi Satu Mare.

————————————————————————————————————————————

14 IULIE - ZIUA TRANSMISIONIŞTILOR MILITARI

        Înaltul Decret nr. 1303 din 1873, consfinţeşte actul de naştere a armei transmisiuni în Armata Română.
        Dezvoltarea tehnologiilor şi tehnicii de comunicaţii şi informatică a permis revoluţionarea actului conducerii militare.
        Analizând procesele interactive decident-specialist-tehnică ce se desfăşoară pe „verticala puterii”, constatăm că pregătirea de specialitate a militarilor transmisionişti este esenţială în asigurarea fluxului informaţional oportun, continuu şi de bună calitate.
        Plecând de la această premisă, Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” - prin structura de specialitate - a planificat şi participat în cursul acestui an, în afara activităţilor curente, la o tabără de instrucţie la munte şi la exerciţiul tehnic de specialitate CETATEA 2014, unde au fost realizate legături de voce, date şi vidioteleconferinţă, asigurând totodată confidenţialitatea acestora. Îmbucurător este faptul că rezultatele foarte bune au fost obţinute de un colectiv în care profesionalismul celor cu experienţă s-a completat cu ambiţia celor mai tineri. Aceasta ne îndreptăţeşte să credem că nobila armă transmisiuni are un real potenţial de dezvoltare şi că pe viitor, aşa cum au demonstrat-o de fiecare dată, transmisioniştii Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” vor fi în măsură să sprijine toate activităţile viitoare.
        La mulţi ani transmisioniştilor militari!

———————————————————————————————————————————

COMUNICAT DE PRESĂ
TABĂRA ROMÂNO-GERMANĂ DE ÎNGRIJIRE A MORMINTELOR DE RĂZBOI

              În perioada 17-28.03.2014, respectiv 31.03-11.04.2014, se vor desfăşura la Cimitirul ostaşilor germani din Brăila, două tabere româno-germane de îngrijire a mormintelor de război, la care vor participa 22 de militari activi şi rezervişti din Republica Federală Germania alături de 22 de militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.
             Activităţile de întreţinere se desfăşoară în baza acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele româneşti de război din Republica Federală Germania şi mormintele germane de război din România, semnat la Bonn la 25.06.1996 şi ratificat prin Legea nr. 170/1997.
             Ceremonia organizată cu ocazia deschiderii taberei româno-germane, va avea loc în data de 17 martie 2014, începând cu ora 10.00, în incinta Cimitirului ostaşilor germani, situat în Brăila, str. Barbu Ştefănescu Delavrancea, unde jurnaliştii sunt invitaţi să participe.

2014 | 2015 | 2016 | 2017