Muzica militară  |  Cercul militar Brăila  |
2015 | 2016 | 2017

LANSARE DE CARTE LA CERCUL MILITAR BRĂILA

           Vineri, 27 noiembrie 2015, începând cu ora 12.00, sala de festivităţi a Cercului Militar din Brăila găzduieşte lansarea de carte a poetului plutonier Alexandru Halupa.
           Tânărul şi talentatul poet brăilean lansează cel de-al doilea volum de poezii intitulat „Fior decadent”, publicat de editura Infoest. Invitaţi speciali la acest eveniment sunt profesorii Constantin Gherghinoiu, Gheorghe Lupaşcu şi Dumitru Anghel.
           Moderatorul activităţii, locotenent-colonel în rezervă Cezar Postelnicu, şeful Cercului Militar, mărturisea că prin acest gen de evenimente, Cercul Militar Brăila îşi propune să aducă în atenţia publicului larg brăilean, o latură mai puţin promovată a vieţii militarilor brăileni, aceea culturală.
————————————————————————————————————————————

EXPOZIŢIE DE ZIUA ARMATEI

           Vineri, 23 octombrie 2015, în incinta Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati”, a fost prezentată expoziţia de fotografie, filatelie, cartofilie şi grafică cu tema: „Armata la datorie”. Manifestarea organizată de locotenent-colonelul în rezervă Cezar Postelnicu – şeful Cercului Militar Brăila – face parte din activităţile desfăşurate la nivelul garnizoanei Brăila, cu prilejul sărbătoririi la 25 Octombrie a Zilei Armatei României.
           În holul şi sala de lectură ale Bibliotecii Judeţene au fost expuse colecţia de numismatică şi medalistică aparţinând comandorului în rezervă Valerică Butoi, fotografii reprezentative despre activitatea unităţilor militare din garnizoana Brăila precum şi colecţia de plachete, medalii, simboluri şi însemne ale comandamentului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”. Expoziţia a fost prefaţată de prezentarea unui scurt moment artistic susţinut de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, coordonator înv. Lucica Gheorghe.

 [Galerie foto]

————————————————————————————————————————————

EXPOZIŢIA CU TEMA „FEMEIA – ARTĂ ŞI POEZIE”

           Miercuri, 4 martie 2015, în sala de festivităţi a Cercului Militar Brăila, a avut loc vernisarea expoziţiei cu tema: „Femeia – artă şi poezie”. Evenimentul s-a înscris în suita de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Femeii.
           În cadrul manifestării au fost expuse lucrări de pictură şi grafică aparţinând doamnei Abălaşei Donosă Constanţa, lucrări de quilling realizate de doamna Andrei Monica, pictură pe sticlă avându-i ca autori pe elevii Liceului cu Program Sportiv Brăila precum şi felicitări, mărţişoare realizate de copii ai Grădiniţei cu program prelungit nr. 47 din Brăila. Expoziţia a fost completată de prezentarea unui scurt program artistic susţinut de copii ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, Liceului cu Program Sportiv Brăila, Grădiniţa nr. 47 din Brăila, alături de colaboratoarea Cercului Militar, solista de muzică uşoară şi populară Daniela Drăghiţă.
           Evenimentul cultural a adunat în incinta Cercului Militar Brăila un numeros public de diferite vârste ceea ce subliniază faptul că bunul gust, frumuseţea creaţiilor şi sensibilitatea pe care o transmite arta în general sunt apreciate în oraşul de la Dunăre de către toate generaţiile. Gazdă a evenimentului, domnul Cezar Postelnicu, şeful Cercului Militar Brăila, a ţinut treaz interesul publicului încă de la debutul manifestării, aducând în atenţia participanţilor creaţiile expuse dar şi momentele artistice susţinute de invitaţi.

 [Galerie foto]

————————————————————————————————————————————

ZIUA CULTURII NAȚIONALE

             În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi împlinirea a 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, pe data de 15.01.2015, ora 10:00, la monumentul scriitorului, situat în Grădina Publică din municipiul Brăila, a avut loc, ca în fiecare an, întâlnirea membrilor Cultului Eroilor „Regina Maria” filiala Brăila, Clubului Seniorilor din Învăţământ Brăila, Căminului pentru persoane vârstnice „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitate, cadrelor militare şi elevilor din şcolile brăilene pentru a depune flori la statuia poetului. Activitatea organizată de Cercul Militar şi Clubului Seniorilor din Învăţământ Brăila, s-a bucurat de un interes crescut în rândul elevilor brăileni care au susţinut cu acest prilej, un scurt recital de poezie eminesciană.
           
În cadrul aceloraşi manifestări, în incinta Cercului Militar Brăila, începând cu ora 14:00, s-a desfăşurat simpozionul şi spectacolul literar-muzical „Eminesciana”, la care au fost invitaţi distinşii profesorii Gheorghe Calotă, Paula Olşanschi şi Stefania Gârbă alături de comandantul garnizoanei Brăila, colonel Gheorghe Soare, militari brăileni şi elevi ai Colegiului Economic „Ion Ghica”, Liceul Teoretic „Mihail Sebastian” şi Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila.
          
În debutul activităţii, participanţii au fost invitaţi să urmărească expoziţia graficienei Donosă Abălaşei Constanţa având ca temă centrală poetul naţional Mihai Eminescu. Atmosfera din cadrul spectacolului, creată de intervenţiile invitaţilor pentru omagierea scriitorului Mihai Eminescu, a fost completată de momentele poetice susţinute de elevii prezenţi la manifestare. La finalul activităţii, publicul prezent în sală, a consimţit succesul acţiunii prin ropote de aplauze adresate organizatorilor şi invitaţilor.

 [Galerie foto]

————————————————————————————————————————————

Muzica militară  |  Cercul militar Brăila  |
2014 | 2015 | 2016 | 2017