Brigada 10 Geniu "Dunarea de jos" - 4

Muzica militară  |  Cercul militar Brăila  |
2014 | 2015 | 2016 | 2017

SERBARE DE CRĂCIUN LA CERCUL MILITAR

             În data de 18 decembrie 2014, Cercul Militar al garnizoanei Brăila a găzduit desfăşurarea serbării de Crăciun susţinute de copiii grădiniţei din localitatea Gropeni, judeţul Brăila. Invitaţi la eveniment au fost comandantul brigăzii şi militari din comandamentul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, familiile copiilor şi bineînţeles Moş Crăciun.
             Încă de la primele ore ale zilei, în sala de festivităţi a Cercului Militar se puteau auzi glasurile pline de bucurie şi nerăbdare ale copiilor. Cu emoţie fiecare prichindel a prezentat poezia îndelung repetată şi a dansat pe ritmurile muzicii alese cu atenţie de către doamna învăţătoare, în spiritul sărbătorilor de iarnă şi ale tradiţiei de pe meleagurile brăilene. Activitatea s-a încheiat cu împărţirea cadourilor pentru cei mici de către Moş Crăciun şi cu promisiunea acestora că anul viitor vor reveni cu noi cântece şi poezii învăţate.

 [Galerie foto]

———————————————————————————————————————————————————
LANSARE DE CARTE DE ZIUA PONTONIERILOR
          În data de 25.02.2014, ora 11:00, la Cercul Militar Brăila, în prezenţa locţiitorului comandantului garnizoanei, domnul colonel Soare Gheorghe, a avut loc lansarea de carte cu titlul „Sub însemnele geniului”, autor colonel (rz.) Gargaz Marian. Într-o atmosferă destinsă, au luat cuvântul domnul colonel Soare Gheorghe şi domnul general de brigadă (rz.) Tofan Mihai care prin scurtele alocuţiuni susţinute au subliniat importanţa promovării imaginii şi istoriei armei geniu şi în particular a specialităţii pontonieri, cu atât mai mult cu cât la aceeaşi dată se sărbătoreşte şi Ziua Pontonierilor.
           Mulţumind pentru invitaţia de a-şi promova lucrarea de o reală valoare istorică şi culturală într-o zi cu o însemnătate deosebită pentru genişti, colonelul (rz.) Gargaz Marian a reuşit să capteze atenţia participanţilor printr-o interesantă abordare a principalelor repere din cuprinsul lucrării.
          La această activitate au fost invitaţi să participe alături de cadrele militare din garnizoană şi un important număr de ofiţeri în rezervă, din arma geniu şi nu numai.
[ Galerie foto ]
———————————————————————————————————————————————————

ZIUA CULTURII NAŢIONALE

            În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale, pe data de 15.01.2014, ora 10:00, la monumentul poetului Mihai Eminescu situat în Grădina Publică din municipiul Brăila, a avut loc întâlnirea anuală a membrilor Cultului Eroilor „Regina Maria” filiala Brăila, Clubului Seniorilor din Învăţământ Brăila şi elevilor din şcolile brăilene pentru a depune flori la statuia poetului. Activitatea organizată de Cercul militar şi Clubului Seniorilor din Învăţământ Brăila, s-a bucurat de un interes crescut în rândul elevilor brăileni care au susţinut cu acest prilej, un scurt recital de poezie eminesciană.
  
            În cadrul aceloraşi manifestări, în sala de festivităţi a Cercului Militar Brăila, începând cu ora 14:00, s-a desfăşurat simpozionul şi spectacolul literar-muzical „Eminescu – o stea pe cerul poeziei”, activitate la care au fost invitaţi distinşii profesorii Victor Obreja, Gheorghe Calotă, Paula Olşanschi şi Jenică Chiriac. Atmosfera creată de intervenţiile invitaţilor pentru omagierea poetului naţional Mihai Eminescu, a fost completată de acordurile de muzică folk ale elevei Rădulescu Flavia de la Liceul „Nicolae Iorga” şi momentele poetice susţinute de elevi şi militari din garnizoana Brăila. La finalul activităţii, publicul prezent în sală, a consimţit succesul manifestărilor prin ropote de aplauze adresate organizatorilor şi invitaţilor.
      
  

Muzica militară  |  Cercul militar Brăila  |
2014 | 2015 | 2016 | 2017